Meike van de Linde

Koren


Koren


Ik heb drie koren onder mijn hoede en werk regelmatig als koorcoach bij andere koren. Als dirigent stel ik het plezier in het zingen voorop, maar ik ben ook zeker niet vies van ambitie. Wat mij betreft halen we er altijd uit wat er in zit; dat houdt het zingen in een koor vitaal! Bij optredens betrek ik graag het publiek er bij, door een praatje te maken of iets te vertellen over de muziek. Maar het allerliefst nodig ik mensen uit om lekker mee te zingen. Daarmee wordt elk optreden altijd een feest, waar mensen enthousiast en blij van worden, en dat is altijd heerlijk! Heb je zin om te zingen, kom dan eens een kijkje nemen bij een van mijn koren.

Smartlappenkoor De Vallende Traan (60+)
Smartlappenkoor De Vallende Traan is al jarenlang een begrip in Soest en omstreken, niet in de laatste plaats door het spraakmakende lustrumfestival in november 2015 in Hilton Hotel Soestduinen. Met niet aflatend plezier en grote inzet bezingen de ‘Tranen’ lief en leed, armoede en jaloezie, dromen en wanen in wat tegenwoordig de ‘Nederlandse Fado’ genoemd wordt: de smartlap oftewel het levenslied. Het koor is zo’n 28 zangeressen en zangers rijk en repeteert wekelijks op maandagochtend van 10.00 tot 11.30 u in De Drie Eiken te Soesterberg.
Aan het begin van de zomer organiseert dit onvermoeibare gezelschap weer een groots festijn: het MidzomerMeezingFestival in openluchttheater Cabrio op 18 juni 2017, waartoe zelfs speciale Vallende Traan wijn in het leven is geroepen. Met de opbrengst van wijn en festival steunen de Tranen twee mooie goede doelen in Soest: AlsJan en Hospice De Luwte.
Waar de Tranen ook komen is het altijd meezingen geblazen met een groot scala aan illustere liederen van Hollandse bodem. Het MidzomerMeezingFestival biedt weer een unieke mogelijkheid om onder leiding van een ervaren en inspirerende dirigent en omringd door ervaren levensliedzangers en –zangeressen het ultieme smartlappengevoel zelf te ervaren. Wilt u meer weten of op de hoogte gehouden worden, schrijft u zich dan hiernaast in voor mijn nieuwsbrief! Heeft u zin om mee te zingen met De Vallende Traan? Altijd welkom! Noten lezen of zangervaring niet nodig, goede zin en liefde voor het levenslied des te meer natuurlijk. Meldt u zich voor meer informatie of om mee te zingen bij Mieke Veken van de SWOS - De Drie Eiken (Stichting Welzijn Ouderen Soest) . U kunt eerst 2x komen proefzingen om te ervaren of het iets voor u is – welkom!

Dameskoor Eigenwijs (60+)
De dames van Eigenwijs – het zijn er zo’n 26 als ze allemaal aanwezig zijn – zingen wekelijks de sterren van de hemel in Ontmoetingscentrum Klaarwater te Soest. Twee- en soms zelfs driestemmig zingen we zeer diverse liedjes en canons, altijd met veel inzet en plezier. Het koor bestaat al bijna 15 jaar en gezelligheid en het plezier van het samen muziek maken spat er af. Meike moedigt de dames elke keer weer aan om boven zichzelf uit te stijgen en te ervaren dat je meer kunt dan je denkt. De sfeer is uitstekend en heel betrokken. Wilt u meer weten of op de hoogte gehouden worden, schrijft u zich dan hiernaast in voor mijn nieuwsbrief!
Heeft u zin om eens mee te zingen met Eigenwijs? U bent van harte welkom. U kunt eerst 2x komen proefzingen om te ervaren of het koor en u bij elkaar passen en of u enthousiast bent. Meldt u zich bij Anja van Vliet van de SWOS - Klaarwater. Welkom!

Zing voor je Leven Viore (Hilversum)
Het zangkoor van het kankerinloopcentrum Viore te Hilversum is een koor speciaal voor mensen die kanker hebben (gehad) en/of mensen die in hun omgeving met kanker te maken hebben. Zingen is een heel fijne manier om even ‘niet ziek’ te zijn met gelijkgestemden, zingen geeft lucht en maakt ruimte. Bovendien is samen zingen iets dat verbindt en raakt, juist zo fijn en zo nodig als ziekte zo bepalend je leven binnenstapt. Ik vind het geweldig om met het Zing voor je Leven koor in Hilversum te werken. Het is vaak werkelijk zingen alsof je leven er van afhangt, want als je heel ziek bent, dan is dat ook domweg zo. Mensen vinden elkaar, in de liefde voor het zingen en voor de muziek. We zingen mooie liedjes maar maken ook een hoop lol en zijn vaak ook gewoon hard aan het werk om de samenzang zo mooi en kloppend mogelijk te krijgen.
We streven naar meerdere optredens per jaar en nemen natuurlijk ook deel aan landelijke activiteiten van Kanker in Beeld: het koor in Hilversum maakt onderdeel uit van de landelijke organisatie ‘Kanker in Beeld’ die allerhande activiteiten organiseert voor mensen die kanker hebben (gehad). Er zijn door heel Nederland zo’n 30 actieve ‘Zing voor je Leven’ koren, onder andere in Amsterdam, Utrecht, Almere, Eindhoven en nog veel meer plaatsen. Meer info vind je via www.kankerinbeeld.nl.
Heb je interesse om mee te zingen in het koor van Viore? Neem dan contact op met Viore of mail naar info@viore.org.
Het koor repeteert om de week op vrijdagmorgen van 10 tot 13 u. U bent van harte welkom om gewoon aan te komen lopen en mee te zingen.Wil je mijn nieuwsbrief ontvangen?
Vul hieronder je e-mailadres in:

Mail mij.  Volg mij op Facebook  Volg mij op LinkedIn

telefoonnummer